Photo: Thinkstock/Monkey Business LtdPhoto: Thinkstock/Monkey Business Ltd

- VAR er et enkelt og konkret værktøj, og brugbart for alle. Du kan se det i billeder, på film og animationer, og du kan læse det.

Forskellige nationaliteter og kompetenceniveauer

Paulina Simonsen er Social- og sundhedsassistent i Gladsaxe kommune. Hun siger spontant:
- VAR er et enkelt og konkret værktøj, og brugbart for alle. Du kan se VAR i billeder, på film og animationer, og du kan læse det. Vi har kollegaer med forskellige læringstilgange i vores kommune og med  forskellige nationaliteter og kompetenceniveauer. VAR er let tilgængeligt, det er konkrete fakta og det er sådan vi gør i praksis.

Vi kan fokusere på det evidensbaserede og opdaterede

Photo: VAR Healthcare
Paula fortsætter:
- Vi skal ikke læse lange manualer uden mening, VAR er et praktisk og håndgribeligt værktøj. Vi slipper for at diskutere personlige holdninger og meninger i personalegruppen, som ofte forvirrer, men kan fokusere på det faglige udgangspunkt i VAR i forhold til den sygeplejefaglige opgave vi står i.

Fælles undervisningsdag - en god start med VAR

- I VAR mener vi, at det giver et godt udgangspunkt at afholde en eller flere fælles uddannelsesdage, hvor indhold, funktionalitet og anvendelsen af VAR er i centrum. Som f.eks her i Gladsaxe Kommune, hvor vi havde en indholdsrig, fokuseret og aktiv VAR-dag sammen. Tak for alle gode kommentarer og for jeres faglige engagement, siger fagchef Gitte Landberger.