Photo: iStock/Steve Debenport

- VAR er evidensbaseret, praktisk tilrettelagt, og procedurerne er nøjagtigt beskrevet - perfekt for os.

Da Københavns kommune anskaffede VAR, var ambassadører fra Vanløse Sundhedscenter den første gruppe, der modtog undervisning i VAR. Dagen efter undervisningen fik vi denne positive feedback fra en nyudklækket tovholder: - Tak for i går - super undervisning, jeg er helt solgt,  sagde  sygeplejerske Anne Hansen.

VAR i praktisk undervisning

Og hun fortsætter: - I dag havde jeg fornøjelsen at undervise 39 assistenter i anlæggelse af subkutane kanyler sammen med en kollega. Vi bar os helt konkret ad på den måde, at jeg læste op fra VAR, samtidig med at min kollega udførte procedurerne lige fra håndvask  til selve anlæggelsen. Herefter fik assistenterne selv lov at lægge kanyler (i bleer), mens vi gik rundt i grupperne og hjalp til og svarede på spørgsmål.

 Forarbejdet med VAR gik som en drøm

- Jeg oplevede at selve forberedelsen af undervisningen var let, idet vi bl.a. kunne finde udstyrslister. Vi behøvede heller ikke at opfinde den dybe tallerken igen, da hele proceduren er nøjagtig og detaljeret beskrevet.

- Vi fik positiv feedback, og jeg glæder mig allerede til næste gang, jeg skal bruge VAR i forbindelse med undervisning.