Menu

Sygeplejestuderende Joen Kock, Århus.

- Hver gang jeg er i tvivl, slår jeg op i PPS

Photo: Thinkstock/Ingram Publishing

- Når jeg er i praksis med min vejleder, kan jeg være tryg, idet jeg har den opdaterede viden. (Illustrationsfoto)

Vi har talt med personalet på lokalcentret i Viby-Højbjerg område og i plejeboligerne.

Joen Kock er sygeplejestuderende og i praksis ved Viby lokalcenter i Århus:
- Det var længe siden, jeg havde givet intramuskulære injektioner, derfor brugte jeg PPS og læste på proceduren  på forhånd. Der fandt jeg også animationer, som viste, hvordan jeg skulle løfte op i en hudfold. Når jeg gav injektionen i praksis med min vejleder, var jeg tryg, idet jeg havde den opdaterede viden og kunne gøre det rigtigt.

Foto: VAR Healthcare
I plejeboligerne Hestehavehusene bruges PPS i undervisning og kvalitetssikring. Sygeplejerske Kirsten Lynggaard fortæller om deres planer:
 - Vi skal starte på intern undervisning hver 14. dag med konkrete emner fra PPS. For eksempel kompressionsbind eller subkutane injektioner.Vi tager udgangspunkt i procedurerne og videnstoffet i PPS og afslutter emneugen med videntests.

Foto: VAR Healthcare
Anita Laursen er Social og Sundhedsassistent ved Hestehavehusene plejeboliger og peger på PPS som et praktisk værktøj for at kunne arbejde evidensbaseret:
-Vi skal opsøge viden og følge klinisk best practice, og med det signalisere, at vi har styr på det og professionalitet. Det er også beroligende og skaber tryghed hos borgerne.
- Vi bruger PPS for borgernes sikkerhed og behov, og således at vi med faglig stolthed, kan vide at det vi gør er korrekt.