Photo: Thinkstock/Wavebreakmedia LtdPhoto: Thinkstock/Wavebreakmedia Ltd

- Med VAR kan vi læse op, tage test, regne opgaver og repetere efter det individuelle behov og i eget tempo.

Kine Bentzen har en bachelor i sygepleje og var studenterleder i Norsk Sykepleierforbund (NSF) 2012/2013. Hun brugte VAR aktivt under studierne.

Nyttigt og effektivt i praktikperioderne

- VAR er let at bruge, alle sygeplejeuddannelserne i Norge har VAR, og det er let tilgængeligt på de fleste praktikpladser i Norge. Med VAR har de studerende mulighed for at forbedre sig i praksis uden nødvendigvis at være i dialog med kontaktsygeplejersker. Var der travlt i afdelingen, kunne jeg samle udstyr og sætte mig ind i proceduren, før jeg spurgte en sygeplejerske. Effektivt for afdelingen og lærerigt for mig som studerende.

Skræddersyet hjælp til studierne – på skolen, i praksis og hjemme

Vi lærer på forskellige måder, har forskellige præferencer og tidsforbrug, både som studerende og på jobbet. I VAR underbygges indholdet af videoer, animationer og billeder – det er en god visuel hjælp. Ved siden af fælles øvelser og klasseundervisning kan de studerende bruge VAR efter eget ønske. De kan sætte sig mere ind i stoffet, regne opgaver i lægemiddelregning, prøve videntestene eller studere den praktiske udførelse af procedurerne.

Studenterlederens opfordring

- Jeg anbefaler alle sygeplejestuderende at bruge VAR. Det er et grundigt og enkelt værktøj, som sikrer, at du udfører praktiske procedurer korrekt. Desuden bruges VAR på landsplan i Norge, hvilket er praktisk, når man starter på en ny praktikperiode.